Sunnmøre

Nå studentene ved NTNU i Ålesund

Sunnmøre er kjent for sin vakre natur. Her er litt mer informasjon for deg som skal studere her, for hva ligger egentlig i begrepet Sunnmøre?

Navnet kommer av norrønt Sunn-Mœri, hvor orddelen møre kommer av «hav, sjø» og kan tolkes som «landet ved havet». Sunnmøre er den sørlige delen, mens Nordmøre er den nordlige delen. Ålesund er Sunnmøres største by og den største byen mellom Bergen og Trondheim på norgeskartet. Her kan du lese mer om Sunnmøre (wikipedia)  De som kommer fra Ålesund og omegn er altså sunnmøringer, mens de som kommer fra f.eks.Molde er da nordmøringer.

Sunnmøringer er kjent for forskjellig, deriblant å være økonomiske (eller gnipen om du vil…) og det er vitset mye om at sunnmøringer kan tjene seg rik på det meste. Næringsvett og innovasjon er sunnmøringen stolt av og da tåler man godt vitsing rundt det, faktisk ser man gjerne at en sunnmøring gliser fornøyd av slike vitser. Under kan du lære mer om sunnmøringen fra en video laget i 2009 i forbindelse med at Aafk var i cupfinalen. Låten er en god del eldre og skrevet av Ålesunderen John John Bruseth en gang på 1980-tallet

Klikk her for å øve deg på noen sunnmørske ord og uttrykk. På sidene til Visit Ålesund – Sunnmøre, kan du lese mer om området og aktiviteter. På NHO sine sider kan du lese mer om regionen og næringslivet, og her kan du lese hva næringsforeningen i Ålesundregionen skriver. 

Campus Ålesund ligger i Ålesund kommune på Sunnmøre!

Sunnmørsalpene!
Du har kanskje hørt begrepet sunnmørsalpene? Dette er rett og slett fjellområder i området rundt oss. Du kan lese mer om toppene her  og du kan se en flott film under.